tisdag 24 april 2012

Dagens Ekonomi

Fick frågan igår om vad som är min Passion! 
Manolo
 
Musik - till bra pris och dygnet runt! Tips på nya artister gör iaf mitt musikliv roligare
 
 
 


Tankarna både stod still och rusade iväg? Passionerad?!
Plötsligt vänder sig en av kursdeltagarna till mig och frågar; Menar han person eller sak? Öhh ... well, eftersom detta är kurs i företagsutveckling och inte "Fråga Olle" får man väl dra slutsatsen att han menar sak. 


Så vad brinner jag för egentligen? Vad får mitt hjärta att bulta? Vad kan jag spendera mina tankar på 24-7? 
SKOR är något som de flesta som känner mig skulle säga. Skor, Camilla, det älskar du ju. 
Jo, det är sant. Men inte så att jag skulle lämna man och barn för att ägna all min vakna tid till skor. Snarare kan man säga att jag är besatt av skor :-)
Dsquared


KATTER då - skulle nog en och annan väninna klämma ur sig. Njaaa ... de är ju gulliga men passionerad? Näää. 
KLÄDER -jo det är ju helt klart att kläder är kul, men för det behövs det lite cash!
Så min slutsats blir PENGAR - det är jag passionerad för. Att tjäna dem, räkna dem, analysera dem, placera dem, fundera på hur man kan föröka dem, förundras över andra länders ekonomiska beslut, ja listan kan göras lång och sist men inte minst HANDLA för dem! DET är kul!
Donna Karan
Aktier är den sparformen jag tycker är roligast. Varför överlåta sina pengar till tråkiga fondförvaltare som halvhjärtat placerar DINA pengar lite huller om buller. Avgifter tar de för sitt engagemang och så lite skatter på det. Nä du - ni tjejer borde testa aktier. Ta lite pengar som du har över (har man det undrar du? Jajemänsan! Har jag - har du) och börja satsa lite försiktigt på en aktie du känner igen. Håll koll på kursen och läs Avanzas eminenta webbtidning Spara och Placera. Resten är hur lätt som helst. 
Nöj dig med små höjningar av kapitalet. Bli inte girig och spara som Joakim von Anka. Mitt tips är - Låt inte bankerna tjäna en massa pengar på dig i onödan för ett jobb du helt klart kan fixa själv.
Själv lyckades jag öka mitt kapital med 20% under lågkonjunkturen. Inte många andra fonder som klarade det.


1,2,3 my lovely Shoe-lovers

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar